Ren Dummer

Ren Dummer

Directeur

Mij wordt gevraagd door Berry even een stukje te schrijven over mijzelf. Dat valt niet mee.

Ben altijd gewend geweest om te schrijven van mij af voor een ander. Nu wordt mij gevraagd om te schrijven naar mij toe voor mijzelf. Toch maar achter de computer gaan zitten.

Ren

Albatrosstraat 6
7821AM Emmen

“Ben altijd gewend geweest om te schrijven van mij af voor een ander.”

Mijn verhaal in het kort:

Opgeleid als weg -en waterbouwer om constructies op dat gebied te ontwerpen en te maken en dan op latere leeftijd (zeg 20 jaar geleden) tot het besef komen dat de bruggenbouwer eigenlijk in het sociale domein veel beter tot zijn recht komt om bruggen te slaan. Ik vond dat een hele ontdekking en een enorme verandering in mijn leven. Ik merkte dat ik iets kon betekenen voor mijn medemens met als gevolg dat ik mij daar ook goed bij voelde.

Ik kon zaken loslaten en meer bezig zijn met mijn intuïtie. Van de ratio naar het gevoel is een hele reis heb ik ervaren. In het reintegratieveld begonnen bij Menzis in loondienst en later vanaf 2003 mijn eigen zzp-bedrijf ZaZaDi ook in het reintegratiewerk.

Dit heb kunnen doen tot eind 2012. Vanaf 1 januari 2013 heb ik de eenmanszaak omgezet naar een BV mede met het doel om goed personeel naar binnen te halen. Ik realiseerde mij uiteraard dat ik binnen afzienbare tijd een switch moest maken naar de fase van minder werken en ik wilde de dingen die ik had opgebouwd niet verloren laten gaan.

Met het binnen halen van Berry heb ik nog een ander proces in werking gezet. Door het leven wat ik prive had geleid en de ervaringen welke ik zakelijk had opgebouwd, was ik van mening dat ik middels mijn eigen compas de toekomst zakelijk aan kon.

Maar dat bleek een misvatting. Doordat ik jonge mensen binnen haalde met een eigen compas, moest ik constateren dat mijn compas niet altijd de juiste bleek te zijn.

Door anderen toe te laten in mijn bedrijf kreeg ik de kans om mijn verleden ook los te laten. Ik kreeg veel meer rust in mijn lijf en in mijn kop. Eind resultaat is dat Berry mijn operationeel directeur is met een volledige verantwoordelijkheid en ik moet er voor zorgen dat de koffie er is en lekker smaakt. Ik overdrijf een klein beetje, maar het geeft aan dat het mijzelf parkeren naar de kantlijn het beste is voor het bedrijf. Ik moet er wel aan wennen, maar dat is mijn probleem.

Ik heb het idee dat ik mijn bedrijf operationeel gezien in goede handen achter laat. Ik blijf uiteraard betrokken bij ZaZaDi BV en zijn onderliggende bedrijven, maar ik zal niet zoveel meer op de voorgrond treden.